شرکت رایان کاران حامی ، به منظور توسعه فعالیت خود و کم کردن هزینه های اجرا و نگهداری برای مشتریان خود نمایندگی دوربین axis در اراک را به عهده دارد . این شرکت دارنده نمایندگی رسمی دوربین اکسیس می باشد نمایندگی دوربین اکسیس در استان مرکزی توسط شرکت رایان کاران افتخاری است در جهت خدمت رسانی به هموطنان گرامی در هر جای ایران زمین . در این مقاله در نظر داریم که در ابتدا و به طور کلی شما را با مفهوم نمایندگی و مشکلات و مزایای آن و … آشنا کرده و امید واریم به بسیاری از سوالات شما در این زمینه پاسخ داده شود . ما را در ادامه دنبال کنید ما این اطمینان را به شما می دهیم که از انتخاب خود پشیمان نخواهید شد .
تئوری نمایندگی – نمایندگی چیست ؟
نمایندگی در لغت به معنای اقدام برای یک شخص خاص یا چیزی است در نگاه کلی تئوری که روابط بین مالک و کارگزاران را در تجارت توضیح میدهد، تئوری نمایندگی گفته میشود، اما بهطور خاص در بازار بورس، رابطه بین سهامداران و مدیران شرکت رابطه نمایندگی گفته میشود. در این رابطه احتمال تضاد بین سهامداران و مدیران وجود دارد که این تضاد، تئوری نمایندگی نامیده میشود. تئوری یا مسئله نمایندگی میتواند مشکلاتی که در روابط بین مالکان و مدیران به وجود میآید، حل کند.
دو مشکل اصلی که تئوری نمایندگی به آنها اشاره دارد عبارتاند از:
یک: مشکلاتی که در صورت تضاد منافع بین مالکان و مدیران به وجود میآید و مالکان از تأیید صحت انجام کار توسط مدیران ناتوان هستند.(چون انجام چنین کاری، مشکل و درعینحال هزینهبر است)
دو. مشکلاتی که در هنگام اختلاف نگرش مالکان و مدیران شرکت در مواجهه با ریسک به وجود میآید. چون ریسک پذیری متفاوت است، مالک و مدیر، هرکدام ممکن است اقدامات مختلفی در مواجه با ریسک انجام دهند.
معادل انگلیسی تئوری نمایندگی = agency theory
به چه افرادی نماینده میگویند
نمایندگی در واقع به یک شرکت تجاری یا شخص حقیقی گفته می شود که کالا و یا خدمات را به صورت عمده از تولید کننده اصلی خرید می کند و هدف اصلی آنها، فروش محصول یا سرویسِ تولید کننده اصلی و سهولت مشتریان ثابت قدم خودشان می باشد .
فرض کنید شما یک مغازه یا یک سوپرمارکت دارید ولی اجناس شما بسیار کم و محدود هست ! اما شما با اخذ نمایندگی یک برند معروف غذایی ، میتوانید محصولات آن برند را در مغازه خود بفروشید و سود بیشتری کسب کنید !
تعریف نمایندگی از نگاه قانون :
نمایندگی دادن معمولا برای تسهیل و راحت تر شدن کارهاست اما گاهی هم مسایلی پیش میآورد که خودش دردسر محسوب میشود ؛ در واقع همه می دانیم که در روابط اجتماعی ، افراد برای گذر معیشت و تسهیل امور زندگی بالاجبار قواعدی عمومی وضع نموده و رعایت این قوانین و سنن را راهی برای تداوم زندگی جوامع مختلف دانسته اند .
در کشور ما نیز بخشی از این قوانین که دربردارنده ی حقوق و تکالیفی است که بطور خاص تحت عنوان “عقود و تعهدات بطور کلی” در ماده ۱۸۳ به بعد قانون مدنی گنجانده شده است ، عمدتاً از الزامات ناشی از عقد یا تعهدات حاصل از عقد سخن بمیان می آورد .
مهمتر از این الزامات قراردادی ، الزامات خارج از قرارداد یا تعهدات غیر قراردادی است . مثلاً اینکه دو خودرو با یکدیگر تصادف کرده اند والزامات آنها مبنی بر جبران خسارت که بواسطه قوانین خاص وعرفی مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد.
در این نوشتار، بخش حقوقی سایت تبیان صرفاً در نظر دارد که مسئله ی جدیدتر مربوط به نماینگی در عقود را در همین موضوع الزامات قراردادی و تعهدات ناشی از عقود ، مورد تحلیل و بررسی قرار دهد و امثال این سوال را پاسخ گوید که اگر در نمایند گی نیز در هر زمینه ای ، چنانچه نماینده از حیطه ی اختیارات خویش پا فراتر بگذارد و دردسر ایجاد کند ، آن عقد و فعالیت خاص یا شرط مندرج در ضمن آن عقد چطور می شود ؟ قابل فسخ هست؟
نتیجه گیری
باتوجه به ماده ۱۸۴ قانون مدنی که در تعریف عقد آمده از این قرار است که « یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد .» در مبحث نمایندگی در انجام معاملات آنچه که بطور ضمنی می توان از کلام قانونگذار برداشت کرد و با تائید و ابرام اشعار همراه است ، آنست که شخص عمومآ می تواند انجام معامله را ولو از جانب دیگری و به نحو یک امین ربه عهده بگیرد و انجام این تعهد یا اسقاط تعهد و یا تملیک مال یا اباحه و … در حدود اختیارات او امکان پذیر خواهد بود . و مهم این است که در نمایند گی نیز در هر زمینه ای که می خواهد باشد ، اگرنماینده از حیطه ی اختیارات خویش پا فراتر بگذارد ، آن عقد و فعالیت خاص یا شرط مندرج در ضمن آن عقد لازم یا جایز، مثلا نمایندگی به فروش زمین ، قابل فسخ است وجالب است که بنابر تاکیدی که شهید اول در کتاب لمعه آورده است” این کار ” دادن نماینددگی و اینکه خودشان مستقیما اقدام نکنند ” برای بزرگان مورد سفارش قرار گرفته است تا به مقاصد مختلف ، خود را از امور مهمتر بازندارند .
صفحات مرتبط